BBL off the job
De theorie meteen in praktijk
In samenwerking met ROC Gilde Opleidingen, SBB en de brancheorganisaties heeft Gilde-BT een aantal opleidingsrichtingen ontwikkeld, waarbij theorie en praktijkonderwijs samengaan. Leerlingen volgen theorie- én praktijklessen bij ROC Gilde Opleidingen en brengen het geleerde vervolgens direct in de praktijk bij een leerbedrijf.

Het gaat om de volgende opleidingen:
Vakrichtingen  Niveau    Duur opleiding  Crebo opleiding 
Fijnmechanische Techniek (verspaner - draaier - frezer)   MBO 2 2 jaar 94340 
Metaalbewerker   MBO 2  2 jaar 94301 
Basis Lasser   MBO 2  2 jaar 94302 
Meer informatie
Meer informatie over de mogelijkheden van BBL off the job kunt u lezen in ons infodocument 'BBL of the job' dat u hiernaast kunt downloaden.

U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 077 - 320 2000, contactpersoon Mariëlle Bontenbal.


Subsidieregeling praktijkleren

De overheid wil werkgevers stimuleren om leerwerkplaatsen aan te bieden. Daarvoor is subsidie beschikbaar via de Subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidie (opvolger van de WVA Onderwijs) is een tegemoetkoming in de kosten die werkgevers maken in de begeleiding van een werknemer. De Subsidieregeling Praktijkleren kan worden aangevraagd door werkgevers met een gerealiseerde praktijkleerplaats voor een deelnemer aan een beroepsopleiding betreffende een BeroepsBegeleidende Leerweg MBO-BBL.

Subsidie tot 2.700 euro per leerwerkplaats


  Via Praktijkleren-online kunnen werkgevers in vier stappen subsidie voor leerwerkplaatsen aanvragen, beheren en administreren, en daarmee voldoen aan de wettelijke eisen die horen bij de Subsidieregeling praktijkleren. De Subsidieregeling praktijkleren kan oplopen tot € 2.700,- per leerwerkplaats. Bekijk de mogelijkheden voor uw bedrijf op www.praktijkleren-online.nl en maak een gratis proefaccount aan.
Deelnemende leerbedrijven

Wij hebben leerlingen geplaatst bij: